Thursday, June 6, 2013

"Harmonika" krompir

"Harmonika" krompir



Sastojci
12-13 krompira
2 cesnja belog luka, sitno rendan
1 kocka za supu - povrce
2, 5 dcl vrele vode
1, 5 dcl sveze cedjenog limunovog soka
1, 5 dcl. maslinovog ili obicnog ulja
oko 100 gr. margarina
so, biber
malo origana

Priprema

Krompir zaceci na kriske. Kroz svaki krompir pre secenja pri dnu provuci stapic za raznjice, tako se nece deseti da se slucajno krompir zasece do kraja, presece, i svaki rez ce biti isti.

U vreloj vodi otopiti kocku za supu, dodati beli luk i sok od limuna pa preliti krompire. Zatim ih preliti sa uljem. Na svaki krompir staviti komadic margarina, posoliti, pobiberiti, posuti sa origanom i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat. Posto ce u posudi za pecenje na dnu biti dosta tecnosti, dok ne ispari i ne zapece se, povremeno tokom pecenja krompir zaliti sa njom.

0 comments:

Post a Comment