Zapečeni krompir
Sastojci
1 kg. krompira
2 glavice luka
persunov list
2 dcl. pavlake
2 jaja
2 kasike margarina
200 gr. rendanog edamera
Za besamel sos
100 gr. margarina
100 gr. brasna
7 dcl. mleka
1 jaje
so
Priprema besamela
Istopiti na umerenoj temperaturi margarin, dodati brasno, proprziti malo, da ostane belo,polako sipati mleko uz stalno mesanje, kuvati dva, tri minuta, skinuti sa vatre i dodati umuceno jaje.
Krompir iseci na kolutove, kuvati ga 5 minuta u slanoj vodi, ocediti ga i ostaviti na papir da se prosusi i malo ohladi.
Luk iseci na kockice i dinstati ga sa 2 kasike margarina.
Tepsiju podmazati malo margarinom, staviti na dno tanak sloj(tri kasike) besamela, poredjati krompir. Ako vam je tepsija manja i zelite dva reda krompira, prvi red pospite sa malo dinstanog luka, malo rendanog sira i persunovog lista,(kao na slici)a onda stavite tri, cetiri kasike besamela pa drugi red krompira. U ostatak besamela pomesate sada sve ostale sastojke, dinstani luk, sir,izmucena jaja, pavlaku,persunov list, dodajte soli i biber i prelijte preko krompira. Poprskati sa malo istopljenog margarina i peci na 200 stepeni 35-40 minuta.
Thursday, June 6, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment