Thursday, June 6, 2013

Mladi krompirići zapečeni u rerni

Mladi krompirići zapečeni u rerni



Za 4 osobe:
1 kg mladih krompira,
2 dl mleka,
100 g maslaca,
5-6 fileta inćuna iz ulja,
 ljuta papričica,
 2 čena belog luka,
maslinovo ulje,
so, biber i malo struganog muskatnog oraščića.

Krompiriće stavite u slanu hladnu vodu, kada proključa kuvajte 20 minuta, ocedite i svaki po dužini prepolovite. U manju posudu stavite maslac, dodajte oceđene filete, zgnječeni beli luk, sitno iseckanu ljutu papričicu i snažno promešajte da dobijete homogenu masu. Polutke krompira ređajte u dobro podmazan pleh, svaku začinite aromatičnim maslacem, u pleh sipajte mleko, posolite, pobiberite, dodajte strugani muskatni oraščić i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni da krompir upije mleko, a višak ispari.

0 comments:

Post a Comment