Thursday, June 6, 2013

Mladi krompirići sa pikantnim majonezom

Mladi krompirići sa pikantnim majonezom



Za 4 osobe:
1 kg mladih krompira,
žumance,
 veza mladih rotkvica sa listićima,
pola kašike pikantnog senfa,
pola limuna,
2 dl maslinovog ulja,
so i biber.

Krompir operite, stavite u hladnu vodu, posolite i kada voda proključa kuvajte 30 minuta. Ocedite, rasporedite na poslužavnik, posolite i pobiberite. Listove rotkvica operite i nekoliko minuta obarite u ključaloj slanoj vodi, ocedite i sitno iseckajte. Sačuvajte nekoliko celih listova za dekoraciju. Mikserom umutite žumance, posolite, smanjite jačinu miksera i postepeno dodajte maslinovo ulje, ne prestajući da mutite. Kap po kap dodajte sok od pola limuna, a zatim malo-pomalo senfa i iseckane listove rotkvica i nastavite da mutite da se sve dobro sjedini. Ovako pripremljeni majonez sipajte preko obarenog krompira, ukrasite sačuvanim listićima i opranim i isečenim rotkvicama.

0 comments:

Post a Comment