Sastojci:
- 10 krompira -
- 400g škrapine -
- 2 jajeta -
- 100g maslaca -
- 20g suve slanine -
- sok od 1 limuna -
- 1 veza peršuna -
- 1 kašika kapra -
- 10 zrna bibera -
- so po ukusu -
- biber po ukusu
Proprema:
Krompire operite i napola obarite. Izdubite ih. Škrapinu stavite da se kuva. dodajte biber u zrnu, limunov sok i 1/2 veze peršuna. Kuvajte 10 minuta. Ribu ocedite, propasitajte, dodajte seckanu slaninu, jaja, seckan peršun, kapar, so i biber. Izmešajte i punite krompire. Poređajte krompire u vatrostalni sud podmazan maslacem. Na svaki krompir stavite po grumen maslaca. Pecite u pećnici 30 minuta na 200 oC.
Služite toplo.
0 comments:
Post a Comment