Potrebno je :
- 750 g krompira, malo soli,
- 1 kašikica kima,
- 2 glavice crnog luka,
- 1 čen belog luka,
- 1 zelena paprika babura,
- 1 kašika maslaca ili margarina,
- 1 puna kašika aleve paprike,
- 1/8 L mesne supe,
- 16 roštilj kobasica.
Oprani krompir kuvati poklopljen sa po 1 kašikicom soli i kima 20 minuta. Preliti hladnom vodom, oljuštiti ga i iseći na kolutove. U međuvremenu oljuštiti crni i beli luk i sitno iseckati. Papriku iseći na četvrtine, izvaditi semenke, oprati je i iseći na kockice.
Zagrejati maslac ili margarin. Dodati beli i crni luk i malo propržiti. Dodati kockice paprike i pržiti još 5 minuta. Mešajući dodati alevu papriku, kolutove krompira i mesnu supu. Malo posoliti i pirjaniti još 5 minuta. Servirati uz roštilj kobasice.
0 comments:
Post a Comment