Friday, May 17, 2013

Krompir s mesom

Krompir s mesom



Sastav:
2 kg junećih ili telećih mekih grudi
1 glavicu crnog luka
2-3 cena belog luka
2 kašike prezli
pola vezice peršunovog i celerovog lišca
malo mirođije
1 kašičicu aleve paprike, pola kašičice bibera,malo origana, malo ruzmarina 2 kašike prezli malo soli, i začina od povrća i ulja
1 kg krompira i jedno 4 šargarepe
2 dcl. belog vina

Način pripreme

Meso iseći na manje komade blago posoliti i složiti u đuveč. Posebno sitno naseckati glavicu crnog luka, beli luk, u to dodati sitno iseckan peršun i list celera, malo mirođije, kašičicu aleve paprike, pola kašičice bibera, malo origana, malo ruzmarina, 2 kašike prezli malo soli, i začina od povrća i ulja da sve to ogrezne. Sve to izmešati i sa tim premazati dobro svako parče mesa.

Preko mesa naređati na kolutove isečen krompir i šargarepu. Naliti sa pola litre vode ili pomešajte 3 dcl. vode i 2 dcl.belog vina. Dobro pokrite folijom i stavite u zagrejanu rernu, pa kad počne da vri smanjite na 150-200 stepeni i tako pecite oko 2 sata.

Ne otvarajte rernu. Tek nakon 2-3 sata otvorite i izvadite jelo.
Prvo što ćete osetiti je božanstven miris a tek ukus... Umesto junetine i teletine može jagnjetina ili pileći bataci.

0 comments:

Post a Comment